Я – Лідер?

Народжуються лідерами або стають? Хто такий лідер? Чому чиїсь лідерські якості сильніше моїх? Я ж теж лідер! Питання, якими переймався кожен. І актив нашої 319 школи – не виключення, адже 19 лютого 2019 року у рамках курсу занять з учнівськими активами 9-11 класів, було проведено психологічний тренінг «Я-лідер», який підготувала та провела практичний психолог, арт-терапевт, бізнес тренер, психолог вищої категорії – Олена Тараріна.

Ключовим завданням для учасників була вправа-гра «М’яч у тарілці». Всі учасники тренінгу не спілкуючись, мали домогтися того, щоб м’яч опинився в тарілці. В процесі тренінгу всі учасники розвивали лідерські якості, вдосконалювали навички вирішення конфліктів, демонстрували вміння працювати в колективі, слухати інших, висловлювати власну позицію, опираючись на чіткі факти і власний досвід.

В результаті тренінгу, учні нашого закладу прийшли висновку, що, лідерами стають, а не народжуються, і найголовніше - лідер вміє ставити цілі, ризикувати та брати на себе відповідальність.

Як написав Пітер Дру¬кер, «можуть існувати природжені лідери, але їх настільки мало, що вони не відіграють значимої ролі у загальній кар¬тині світу».