Шевченківські дні у 319-й

Напевне в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. У 2019 році Україна відзначає 205 річницю з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. Щороку в Україні 9 і 10 березня відзначають "Шевченківські дн" - роковини народження і смерті видатного діяча українського державотворення.

Незмінною традицією і в нашій 319 школі є проводити Тиждень, присвячений великому сину Українського народу – Т.Г. Шевченку. Протягом тижня у школі триває виставка плакатів, присвячена життю і діяльності видатного українця.

6 березня 2019 року учні 9-11 класів разом з вчителем української мови та літератури, Кохно Г.Ф. підготували цікавий виховний захід який супроводжували ліричні вірші, цікаві відеоматеріали і звичайно, читання творів великого поета і письменника. Високу читацьку майстерність показали учні нашого закладу на конкурсі читців поезій Т.Шевченка, де переможцями стали Головач Михайло, учень 9-Б класу – 1 місце, Довгошея Марія та Юркін Сергій з 9-Б класу. Даний виховний захід мав донести до глядачів нерозривний зв’язок Т.Шевченка та нашої країни, яку так віддано любив Великий Кобзар. Пролунали незабутні рядки поезії Т.Шевченка, елементи його біографії, а також вірші інших поетів, присвячені Кобзарю.

Усі ці дні школа жила духом, пройнятим словом великого генія, славного сина України Тараса Шевченка.