Завершився турнір пам'яті Валерія Лобановського, де перемогла команда школи, в якій навчався Метр і яка носить його ім'я

11 травня в Києві відбулося урочисте закриття змагань фінальної частини турніру пам'яті Валерія Лобановського серед команд шкіл Голосіївського району Києва, які було організовано школою ІІ-ІІІ ступенів № 319 імені Валерія Лобановського міста Києва за сприянням фізкультурно-оздоровчим центром «Голосієво» та Федерацією футболу України.

За підсумками матчів, які проходили з 15 квітня по 11 травня і в яких узяли участь представники восьми шкіл, були виявлені переможці змагань. Почесне третє місце дісталося школі І - ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліґ'єрі міста Києва, яка перемогла гравців зі школи І - ІІІ ступенів №37 міста Києва із рахунком 4:1. У вирішальній грі з таким самим рахунком команда школи ІІ - ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва, на базі якої відкрився новий футбольний майданчик зі штучним покриттям, перемогла команду спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №110 імені К.Гапоненка з поглибленим вивченням французької мови міста Києва. Цікаво, що тріумфатором турніру стала команда зі школи, в якій навчався Валерій Лобановський і яка носить його ім'я.

Цього року турнір відбувся вдруге поспіль. Його учасники отримали медалі, кубки, цінні призи та футбольні м'ячі від Федерації футболу України та фізкультурно-оздоровчого центру «Голосієво». На футбольний майданчик також завітали групи підтримки команд та однокласники Валерія Васильовича Лобановського, які навчалися разом із ним, — Валентин Когут, Володимир Зуєв, Леонід Пушанко.

На урочистій церемонії закриття турніру з вітальним словом до його учасників звернулися перші віце-президенти ФФУ Вадим Костюченко та Олег Протасов і директор фізкультурно-оздоровчого центру «Голосієво» Олександр Музика, директор школи ІІ - ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва Андрій Романчук.

Після урочистого закриття турніру почесні гості відвідали музей, розташований у кабінеті фізики школи № 319 і присвячений найвидатнішому її учню, Валерію Лобановському. Віднині окреме місце в музеї займатиме футболка національної збірної України з автографами її гравців, яку презентувала Федерація футболу України.

Вітаємо наших переможців!

Протокол футбольного турніру пам’яті Валерія Лобановського

valery lobanovsky memory tournament 2019