Гурток «КУХОВАРИКИ»

Знання спрямовані на реалізацію поставлених задач, мати навички самообслуговування (вміння приготувати їжу вдома, поході, дотримувати робоче місце у чистоті, посуд, приміщення, слідкувати за особистою гігієною).

Гурток працює з метою виховання в учнів віру в себе, свої сили, професійної орієнтації, ознайомити учнів з санітарно гігієнічними правилами безпечної праці. Виховання творчого напрямку до своєї праці і самостійності (оформлення страв і кондитерських виробів, вміння змінити один вид продуктів іншими, дотримуватись їх якості смаку, сервірування столу).

Головним завданням гуртка є:

  • допомога навчальним закладам у вихованні учнівської молоді, почуття відповідальності та збереження життя під час роботи на виробництві. Робота гуртка зв'язана з застосуванням теплового та холодильного обладнання;
  • оволодіння безпечними прийомами праці і виконувати першу кулінарну обробку продуктів;
  • залучення учнів до різних видів діяльності в кулінарії і формування необхідних для цього знань і вмінь;
  • створення умов для професійного самовизначення в кулінарії, свідомого вибору професії з урахуванням власних здібностей, уподобань, інтересів;
  • забезпечення умов для реалізації особистісно-орієнтованого і проектно-технологічного підходів до трудового навчання і виховання старшокласників;
  • виховання у старшокласників адаптивності, активної життєвої позиції, готовності до технологічної освіти, конкурентності на ринку праці.