Безпека – запорука життя! День цивільного захисту в школі №319

«Запобігти, попередити, врятувати!» - під таким гаслом 15 квітня 2019 року у школі ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва проводився День цивільного захисту. Темою заходу було «Відпрацювання практичних дій учнів і працівників школи на випадок пожежі». Основною метою заходу було не тільки перевірити, чи вміють учні в екстремальних ситуаціях діяти грамотно та чітко аби захистити своє здоров’я та життя, але й виховати в них такі високі морально-психологічні якості, як: витримку, відвагу, мужність, ініціативу та спритність.

У підготовці та проведенні Дня цивільного захисту та об’єктових тренувань були задіяні всі невоєнізовані формування цивільного захисту школи, вчителі, учні, працівники. План проведення Дня ЦЗ передбачав:

  • огляд сил і засобів ЦЗ;
  • тренування невоєнізованих формувань ЦЗ;
  • проведення комбінованих естафет з елементами виконання нормативів програми «Захисту Вітчизни» серед хлопців 10-11 класів;
  • практичні заняття з медико-санітарної підготовки та навчальні тренування надання першої домедичної допомоги потерпілим при надзвичайних ситуаціях;
  • дії формувань ЦЗ за сигналом тривоги.

Напередодні і в День ЦЗ проведено інструктажі та практичні заняття з формувань ЦЗ, що дало можливість ще раз скоординувати дії підрозділів і провести термінову евакуацію за 4 хвилини.

Проведені навчання виявили високий рівень відповідальності посадових осіб ЦЗ з організації занять, достатній рівень підготовки особливого складу невоєнізованих формувань ЦЗ до дій в умовах надзвичайної ситуації, чіткі дії педпрацівників з організованої евакуації учнів. Усі учасники тренування суворо дотримувалися правил безпечної поведінки.

Тренування засвідчило, що члени педагогічного і учнівського колективів обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у небезпечне місце.

day of civil protection 150419