Вишиванка - одяг вільних

16 травня 2019 року учні та працівники школи ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва приєдналися до акції, присвяченої Всеукраїнському Дню вишиванки. День вишиванки – це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, школу чи садочок, вдома. Учні та педагогічний колектив вже не перший рік шанують цю традицію.

Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. В акції взяли участь не тільки учні, а й учителі школи.

У класах протягом дня було проведено виховні заходи, а саме: інформаційно-пізнавальні хвилинки, бесіди, перегляд відеоматеріалів, практичні заняття тощо.

Вишиванка стала для нас не просто одягом, торговою маркою чи витвором мистецтва. Українська вишиванка – це свого роду сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє. Основна мета свята — збереження українських національних цінностей та їхня популяризація.

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи та вчителі відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.