Пам'ять Героїв Небесної Сотні увічнили у школі №319

Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, щорічно 20 лютого вшановується подвиг учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України - від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.

У школі ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва цього дня відбулися заходи з метою вшанування героїв Небесної Сотні, виховання поваги до Батьківщини, виховання учнів у національно-патріотичному дусі.

В цей день представники шкільного самоврядування організували та провели інформаційний захід «Герої не вмирають…Просто йдуть..» для учнів 10-х та 11-х класів. Учні та вчителі хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності. Також в усіх класах відбулися виховні години, присвячені Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні.

«Ми мусимо зробити все, щоби таке більше ніколи не могло повторитися, щоб герої не відправлялися на небеса передчасно, а трудилися і жили на радість рідним та близьким, мирно й щасливо. Небесна Сотня – це справжні герої. Вони загинули як герої і проводжали їх як героїв. Але герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях. Хай пам‘ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Слава Україні! Героям Слава! Слава Небесній Сотні» - такими словами підсумували представники шкільної громади проведений захід.