Організація освітнього процесу у період обмежувальних протиепідемічних заходів

Шановні учасники освітнього процесу!

Нагадуємо, що ІІ семестр 2020-2021 навчального року розпочнеться 11 січня 2021 року дистанційно. Дистанційний формат навчання продовжиться до 25.01.2021 року включно.

Розклад уроків класів, а також завдання для учнів, розміщуються на сайті школи у вкладці: «Дистанційна форма освіти» https://dn.znz319.kyiv.ua/.

Організація освітнього процесу під час дистанційного навчання здійснюється з дотриманням вимог законодавства про освіту, захист персональних даних, а також санітарних правил і норм. Тривалість уроків, які проводитимуться з використанням технологій дистанційного навчання, буде відповідати Санітарному регламенту для закладів загальної середньої освіти.

Урок з використанням технологій дистанційного навчання не може тривати 45 хвилин! Безперервно працювати з технічними засобами під час уроку можуть учні:

  • 8-9 класів – не більше 20-25 хвилин;
  • 10-11 класів – не більше 25-30

Для ефективної комунікації та вирішення проблемних питань з приводу організації дистанційного навчання, було створено електронну скриньку для листування з батьками - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. . За цією адресою ви можете надсилати свої питання, пропозиції і зауваження.

Дистанційне навчання здійснюватиметься у двох режимах: синхронному та асинхронному (педагогічні працівники самостійно визначають режим).

Синхронний режим (не менше 30% навчального часу, передбаченого освітньою програмою закладу) – усі учасники освітнього процесу одночасно перебувають у веб-середовищі (чат, аудіо-, відеоконференції, соціальні мережі), співпраця у режимі реального часу. Учні долучаються до вчителя за розкладом. Визначається час початку кожного уроку. Учням надаються чіткі інструкції.

  • Вебінари, відеоконференції (Zoom, YouTube)
  • Месенджери (Telegram, Viber, Facebook Messenger)

Для учнів, які через поважні причини не зможуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії, буде забезпечено використання інших засобів комунікації, доступних для учнів (телефонний, поштовий зв'язок тощо).

Асинхронний режим – освітній процес здійснюється за зручним для вчителів та учнів графіком. Учитель розміщує навчальні матеріали, перелік цифрових ресурсів, завдань в Інтернеті; зазначає термін виконання завдань, надісланих для зворотного зв’язку. Учні, одержавши вказівки, самостійно виконують завдання, працюючи у власному темпі та в зручний для себе час, спілкуючись один з одним та вчителем через дискусійні дошки, форуми чи електронну пошту.

  • Платформи (Google Classroom, Edmodo, GIOS, Kahoot, «На урок», «Всеосвіта», «Всеукраїнська школа онлайн» https://lms.e-school.net.ua)
  • Месенджери (Telegram, Viber, Facebook)
  • Соціальні мережі (Instagram, Facebook)
  • Оцінювання знань (Classtime, Google Forms)
  • Хмарні сервіси (Google Диск, YouTube)