Заходи на честь Дня Соборності України

22 січня є однією з найважливіших історичних дат для нашої країни, оскільки є саме у цей день в 1919 році, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави.

З нагоди Дня Соборності України та виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу, у школі ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва були проведені тематичні заходи. За розкладом пройшли тематичні виховні години та інформаційні хвилинки: «Соборна мати Україна, одна для всіх як оберіг!», ”Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна”, “Ми – в соборній Україні” в 10-12 класах.

20 січня психологом школи, Баранівською В.М., було організовано і проведено тренінгове заняття «Я – частина великої Держави. Мої цінності.», під час якого говорили про цінності, розуміння себе як цінності, відповіли на питання: Що ми цінуємо? Що цінує мій клас? І дійшли висновку, що є цінності, які об’єднують нас усіх.

21 січня 2022 року для учнів 10-А та 11-А класів учителем історії, Прокопенко С.І., було проведено інтелектуально-патріотичну гру «Україніада», під час якої команди двох класів змагались в цікавих конкурсах про історію, географію, традиції українців, відомих особистостей України. По завершенню гри учнів було нагороджено грамотами.

Проведені заходи поглибили знання учнів про таку важливу історичну подію та ще раз нагадали, що саме в єдності сила українського народу.